Volledig scherm
Het PET paviljoen aan de Blekerstraat in Enschede. © FRANS NIKKELS

PET paviljoen vrijdag per schip van Enschede naar Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO - Het Enschedese PET paviljoen wordt aanstaande vrijdag in zijn geheel verplaatst naar Hengelo. Het belooft een spectaculair transport te worden, over het water en via de weg.

Het PET paviljoen begint in Hengelo aan een tweede leven, als Stork Paviljoen. Het markante bouwwerk, met wanden waarin tienduizenden pet-flessen zijn verwerkt, komt te staan op de parkeerplaats van het ROC van Twente aan de Lansinkesweg.

Herdenking

Het paviljoen, dat afgelopen vijf jaar aan de Blekerstraat in Enschede stond, gaat komend jaar een centrale rol spelen in de herdenking van 150 jaar Stork. Daarnaast zal ook het ROC er gebruik van maken en gaat het fungeren als informatiepunt over de ontwikkeling van het gebied Hart van Zuid.

Op schip

Vrijdag gaat het ruim dertig meter lange en zes meter brede gevaarte op transport. Rond 08.00 uur wordt het paviljoen aan de Blekerstraat op een vrachtwagen gehesen en naar de Enschedese haven gebracht. Daar wordt het overgeladen op een schip, dat het paviljoen over het Twentekanaal naar Hengelo zal vervoeren. Vertrek omstreeks 12.00 uur.

Afgesloten

Tegen  15.00 uur wordt het transport verwacht in de haven van Hengelo. Vandaar gaat het weer per vrachtwagen naar de nieuwe locatie bij het ROC. In verband met zware transport is de Industriestraat (van ketelmakerij tot Lansinkesweg) van 14.00 tot 16.00 uur afgesloten.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.