Vanaf eind oktober zijn de Picnic-wagentjes ook in Hengelo te zien.
Volledig scherm
Vanaf eind oktober zijn de Picnic-wagentjes ook in Hengelo te zien. © Picnic

Picnic breidt online supermarkt uit naar Hengelo

HENGELO - Goed nieuws voor mensen die graag vanaf hun luie stoel boodschappen doen. Supermarkt Picnic start eerder dan verwacht met een online supermarkt  in Hengelo.

De websuper bezorgt boodschappen aan huis en heeft een gratis bezorgdienst. Hengelo stond al een tijdje op het lijstje van Picnic maar het was nog niet de bedoeling om hier zo snel al een online supermarkt te beginnen. Picnic gaat hier bezorgen omdat het enthousiasme voor de service in Enschede zo groot is.

Duidelijke behoefte

„In nog geen week tijd hebben zich ongeveer 4.000 Enschedeërs aangemeld, dat is echt boven verwachting”, zegt medeoprichter Michiel Muller. „We voorzien kennelijk in een duidelijke behoefte, dus breiden we versneld uit naar Hengelo.”    

Huishoudens met kinderen

Hengelo is volgens Muller een logisch nieuw bezorggebied. „Deze stad, de op een na grootste in Twente, kent relatief gezien veel huishoudens met kinderen. Zij zijn druk met werk, opvoeding en sport en hobby’s van de kinderen en henzelf. Met onze bezorgservice nemen wij ze de tijdrovende gang naar de supermarkt uit handen.”

Krentenwegge

Picnic zoekt nadrukkelijk samenwerking met lokale ondernemers. Zo wordt er gezocht naar een ambachtelijke bakker die krentenwegge kan leveren.

Vanaf oktober kunnen Hengeloërs zich aanmelden. Dat gebeurt via de app Picnic. Daarop kunnen niet alleen hun boodschappen uitzoeken maar ook bepalen hoe laat de bezorging plaatsvindt. Ook de bezorger is via de app te volgen.

Elektrische bezorgauto’s

Vanaf eind oktober gaan de 8 elektrische bezorgauto’s van Picnic in Hengelo de weg op. Doel is om eind 2019 20 karretjes op de weg te hebben, samen met 60 bezorgers. Boodschappen worden vanaf het distributiecentrum aan de Twekkeler Es in Enschede geleverd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.