De voormalige Rijkskweekschool aan de Paul Krugerstraat.
Volledig scherm
De voormalige Rijkskweekschool aan de Paul Krugerstraat. © Jan Ankoné

Plannen voor oude school aan Paul Krugerstraat in Hengelo ingediend, selectie begint

HENGELO - Acht partijen hebben bij de gemeente hun plannen gepresenteerd voor het schoolgebouw aan de Paul Krugerstraat in Hengelo. Hoewel de selectieprocedure is gestart, komt er mogelijk nog een negende plan bij.

De openbare inschrijving is gesloten: diverse ideeën voor een nieuwe functie voor de school zijn ingediend. De school staat sinds januari in de verkoop, de gemeente wil er van af. Het gebouw moet ruim 5 ton opbrengen. De laatste school die er in zat was De Spindel. De leerlingen krijgen nu les in het nieuwe Stork College aan de Fré Cohenstraat.

Kaarten kijken

De acht partijen hebben vorige week hun presentaties ingediend. Welke functies zij hebben bedacht voor het gebouw wil de gemeente niet bekendmaken. „Om te voorkomen dat ze elkaar in de kaarten kunnen kijken”, aldus een woordvoerder. Duidelijk is wel dat het geen woningbouw, horeca of winkels is. De gemeente kiest uit de acht inzendingen drie plannen, daarvan blijft één plan over.

Edith Stein

Hoewel de inschrijvingstermijn dus formeel is gesloten, heeft een negende partij belangstelling. De School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) heeft zich gemeld bij de gemeente en ziet meer in het gebouw aan de Paul Krugerstraat dan de oude Edith Stein aan de De Ruyterstraat. De school begint in augustus met tachtig leerlingen. Ze krijgen vier dagen per week les. De klassen zijn klein, maximaal zestien leerlingen. Omdat de school veel leerlingen buiten Hengelo krijgt is het handiger om dichter bij het station te zitten. SvPO wist niet dat de school te koop stond maar kwam daar door een artikel in de Volkskrant achter.

Intensieve gesprekken

De gemeente wijst de SvPO niet op voorhand de deur. „Zij moeten met een aanvullend plan komen. Of ze dat doet weten we niet. Er zijn intensieve gesprekken met de SvPO gevoerd. Die gesprekken lopen nog. De verwachting is dat daar over enkele weken duidelijkheid over komt”, aldus een woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.