Volledig scherm
politie © ANP

Politie deelt beelden van spectaculaire aanhouding in Hengelo

VideoHENGELO - De politie Twente-Midden heeft vrijdagmiddag een video geplaatst waarin een spectaculaire aanhouding te zien is. 

De politie kreeg 16 augustus 2018 te horen dat een man zich vreemd gedroeg op de Laan van Driene in Hengelo. Hij zou prullenbakken hebben omgegooid en stond ook enige tijd op een auto. Toen agenten hem wilde aanhouden, ging hij er in een auto vandoor en ramde hij opzettelijk het politievoertuig. Even later werd de man in de boeien geslagen en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De overtreder wordt onder meer beschuldigd van poging tot doodslag, omdat hij met opzet op het politievoertuig inreed.

Bekijk de beelden van de aanhouding hieronder:

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.