Beeld uit de video van de politie in Hengelo en Borne.
Volledig scherm
Beeld uit de video van de politie in Hengelo en Borne. © Still Video

Politie in Borne en Hengelo komt met videoboodschap: ‘Stop met rotzooi trappen’

HENGELO/BORNE - „Stop met rotzooi trappen, voorkom een boete en hou je money in je zakken”, is de duidelijke boodschap in een video van politieagenten uit Borne en Hengelo. De nieuwe coronamaatregelen worden volgens hen ‘door veel mensen niet serieus genoeg genomen’. En dat baart ze zorgen. 

Inwoners worden met informele taal nogmaals herinnert aan de nieuwe maatregelen om infectie met- en verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. „Geen box of hand en houd anderhalve meter afstand. Niet in groepen chillen. En ouders: houd jullie kinderen binnen.”

Bloedserieus

De politie in Hengelo en Borne ervaart veel last van vernielingen en overlast, zo is te horen in video. „Wij waarschuwen niet meer. We treden op tegen elke vorm van vandalisme en overlast”, klinkt het verder. De politie is bloedserieus. „No joke.”

Quote

No joke

Politie Hengelo/Borne
  1. De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’
    PREMIUM

    De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’

    HENGELO Marianne en Cees Mulder hoopten het virus aan zich voorbij te kunnen laten gaan. In Marokko, in hun eigen camper, kon weinig hen deren. Dachten ze. Maar toen ook daar de straten stiller werden en de camping op slot ging, keerden ze spoorslags huiswaarts. In vijf dagen tijd legde de 75-jarige Marianne ruim 3800 kilometer af, dwars door coronagebied. „Een spooktocht”, noemt ze het. „Ik kon op een zeker moment niet eens meer janken.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.