Volledig scherm
Chantal Westerhoff © Frans Nikkels

Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff wint Vrouw in de Media Award Overijssel

AUDIOHENGELO - Woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie Oost-Nederland heeft de Vrouw in de Media Award Overijssel gewonnen. Westerhoff heeft zich in 2018 volgens 35 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar gedegen kennis, professionaliteit en bevlogenheid. 

Edelsmid Sharon Pronk uit Luttenberg eindigde met 14 procent op de tweede plaats. Heleen Lansink-Marissen, melkveehouder uit Haaksbergen werd voor de tweede keer genomineerd. Ze ontving 12 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Politievrouw

Chantal Westerhoff is politiewoordvoerder/communicatieadviseur Oost-Nederland, maar ze voelt zich bovenal een politievrouw. „Het leukste van mijn positie is om te kunnen bijdragen aan het oplossen van misdrijven door middel van communicatie”, aldus Westerhoff. Ze wordt door de stemmers gezien als een bevlogen vrouw die je echt meeneemt in de publieke taak van de politie. 

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.  Vorig jaar won burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven de Vrouw in de Media Award Overijssel.

1Twente sprak met prijswinnaar Chantal Westerhoff. Beluister het interview hieronder terug.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.