Volledig scherm
© Emiel Muijderman DTCT

Pretpark De Waarbeek in Hengelo verkocht

HENGELO - Familiepretpark De Waarbeek krijgt een nieuwe eigenaar. Na negen succesvolle seizoenen draagt Arijan van Bavel het stokje over aan ondernemerskoppel Kevin Moespot en Janna van der Linde. De overdracht van De Waarbeek is binnenkort. In november wordt De Waarbeek officieel overgedragen.

Onder leiding van Van Bavel - ook bekend als 'Adje' uit de shows van Paul de Leeuw - groeide De Waarbeek uit tot een grote trekpleister in Twente en stegen de bezoekersaantallen van 32.000 bezoekers naar 220.000 bezoekers per jaar. Arijan omarmde het sociaal ondernemen en introduceerde de inmiddels zeer geliefde mascotte Twekky. Met meer dan 2,5 miljoen bezoekers in zijn periode als eigenaar van De Waarbeek, kan hij spreken van een succes.

Sociale karakter behouden

 “Ik kijk met veel vertrouwen de toekomst van de Waarbeek tegemoet", reageert Van Bavel op de verkoop. "Kevin en Janna hebben veel nieuwe plannen en ideeën die het park naar een nog hoger level kunnen tillen. Naast deze plannen blijven zij ook het sociale karakter van De Waarbeek behouden. Iets wat ik heel belangrijk vond bij de verkoop en uiteindelijk ook heeft geholpen bij mijn beslissing."

Van Bavel gaat verder: "Voor mij is het tijd voor een nieuwe uitdaging. De afgelopen tijd is er veel gebeurd in mijn zakelijke en persoonlijke situatie, wat mij heeft getriggerd verder na te denken over mijn toekomst. Mijn werk bij Theater van de Klucht en als acteur vind ik nog altijd heerlijk om te doen en wil ik graag verder gaan uitbouwen. Met de tijd die vrijkomt door deze verkoop kan ik mij daar actiever op richten.”

Ervaring met parken

Kevin en Janna ontmoetten elkaar in Attractiepark Drouwenerzand en vormen inmiddels een gezin met vijf kinderen. Van der Linde heeft jarenlang ervaring opgedaan in de directie van Attractiepark Drouwenerzand en Kevin richtte zich eerder op belevingstentoonstellingen. Door deze combinatie in carrières vormen zij een ijzersterk team voor de Waarbeek.

Kevin en Janna: “Wij hebben ontzettend veel zin en energie om het park verder uit te bouwen. Nadat Arijan (en Joris) het park 9 jaar geleden hebben afgestoft, hebben wij zin om de parel uit Twente op te poetsen en te laten blinken. We hebben ambitieuze maar realistische plannen waarmee we aansluiting hopen te vinden bij de ondernemers en gasten in Twente. Wat de plannen exact zijn vertellen we graag in later stadium. Maar dat we het 95-jarig bestaan van het oudste pretpark van Nederland gaan vieren staat buiten kijf!”

 Van Bavel nam het park negen jaar geleden over met z'n toenmalige partner Joris Bengevoord. Toen deze twee jaar geleden benoemd werd tot burgemeester van Winterswijk trok hij zich terug uit de onderneming.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.