Volledig scherm
Wim ten Vaarwerk (links) en Rob Lehr van de Natuur- en Milieuraad maken zich sterk voor het behoud van de ceder. © Frans Nikkels

ProHengelo dient voor 3e keer motie in, om ceder bij stadhuis te behouden

HENGELO - ProHengelo gaat opnieuw proberen om te voorkomen dat de ceder voor het stadhuis wordt gekapt. De partij dient een motie in, om te voorkomen dat de bijl in de majestueuze boom gaat.

De blauwe ceder die voor het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein staat, wordt gekapt. De gemeente heeft daarvoor een kapvergunning aangevraagd. De markante boom moet weg omdat die volgens het college van B en W niet past op het toekomstige evenementenplein. Het zou 'de zichtlijnen' verstoren.

ProHengelo roept via Twitter tegenstanders op om te reageren en kondigt nu ook een motie aan, die dinsdag tijdens een Politieke Markt wordt behandeld. De fractie diende 2 keer eerder een motie in maar kreeg de handen niet op elkaar. Nu volgt een nieuwe poging. 

Versloffen

"Feit is dat anno 2018 niemand weet hoe het Burgemeester Jansenplein er in de toekomst uit gaan zien", aldus Frank Peters en Wiert Wiertsema van ProHengelo. "Het huidige college van B&W heeft de ontwikkeling van Lange Wemen en het Jansenplein 4 jaar lang laten versloffen. Na de verkiezingen van 21 maart aanstaande gaat een nieuw college met het plein aan de slag. Het zou voorbarig zijn om nu een besluit te nemen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.