Volledig scherm
Voor ouderen en gehandicapten is het wegbrengen van afval niet goed geregeld, vindt de PvdA. © Christian van der Meij

PvdA Hengelo wil tijdelijke 'stop' op afvalbeleid

HENGELO - Er zijn zo veel problemen met de uitvoering van het afvalbeleid in Hengelo dat de gemeente de uitvoering ervan tijdelijk moet stilleggen. Dat vindt de PvdA Hengelo.

Eerst moeten de problemen zijn opgelost, pas dan kan het college van B en W verder, vindt PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt. Dat Hengeloërs straks de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken tegen de locatie van een ondergrondse container, is wat haar betreft niet genoeg. 

Incontinentiemateriaal

"Er zijn nog te veel problemen op heel veel terreinen. Met gehandicapten en ouderen en hun afval en met het wegbrengen van incontinentiemateriaal. Het college voert het beleid zoals we dat in 2015 hebben afgesproken niet goed uit."

Stilzetten

Pas als de problemen zijn opgelost, kan het omgekeerd inzamelen over de rest van de stad worden ingevoerd, zegt Luttikholt.  Dat het stilzetten van het hele proces tot gevolg heeft dat de nieuwe inzameling veel later dan 1 januari 2018 is ingevoerd, kan de consequentie zijn, stelt Luttikholt. "Maar het moet gewoon goed geregeld zijn. En dat is het nu niet." De partij blijft voorstander van omgekeerd inzamelen, zo laat ze weten.

Gesprek

De PvdA is na het CDA, D66 en de VVD de vierde fractie die aan de bel trekt. CDA-fractievoorzitter Maureen Muller stelde deze week voor om met 'alle betrokkenen' in gesprek te gaan over de locaties van ondergrondse containers, de kosten van het opruimen, het dumpen en de handhaving. Wethouder Marcel Elferink voelt daar wel wat voor.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.