Volledig scherm
© Ferry de Goeien

PVV: geen tekst in het Turks bij kinderboerderij Hengelo

HENGELO De PVV vindt het groene waarschuwingsbord  bij Kinderboerderij  Het Weusthag dat deels in het Turks is geschreven ‘een doorn in het oog’. Fractievoorzitter Jeanet Nijhof van de PVV in de gemeenteraad heeft er vragen over gesteld aan het college van b en w.

Het bord met de afbeelding van een geit vermeldt ‘niet voeren aub’ en dezelfde tekst in het Turks ‘Lütfen yiyecek vermeyin’. Nijhof stelt: „Wellicht met de goede intenties geplaatst om dierenleed te voorkomen en dat vindt de PVV ook belangrijk. Maar om dan borden in het Turks te plaatsen, dat gaat de PVV veel te ver.”

Universeel

En: „Wat de PVV betreft, zou er een universeel bord moeten komen met een beeltenis, dat voor iedereen, welke taal zij thuis ook spreken, duidelijk moet zijn! Dit in lijn met alle verbodsborden.”

Geloof

Veel van origine Turkse gezinnen wonen in de buurt van de kinderboerderij. Dat is de reden waarom de tekst ook in het Turks is geschreven. Beheerder Tijn Wijering van Het Weusthag zei eerder: „Zij voeren de dieren niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar het heeft ook te maken met hun geloof. Zij mogen namelijk geen voedsel verspillen. Wij willen ze er op wijzen dat het echt niet mag. Want de dieren worden er ziek van.”

Boodschap

Er is gekozen voor een Turkse tekst op de borden bij de ingang om te voorkomen dat met name oudere Turken die de Nederlandse taal niet machtig zijn de boodschap missen, verduidelijkt hij. „Misschien kunnen sommige ouderen geen Nederlands lezen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.