PVV-lijsttrekker Jordi Rietman en Jeanette Nijhof (nummer 2 op de kandidatenlijst) laten verkiezingsdebat van Turkse organisaties schieten.
Volledig scherm
PVV-lijsttrekker Jordi Rietman en Jeanette Nijhof (nummer 2 op de kandidatenlijst) laten verkiezingsdebat van Turkse organisaties schieten. © Lars Smook

PVV Hengelo niet naar 'hol van de leeuw'

HENGELO - De samenwerkende Turkse verenigingen en organisaties houden woensdagavond een verkiezingsdebat. Alle politieke partijen die in Hengelo op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zijn daarvoor uitgenodigd.

Ook de lokale PVV. Die zou dan 'in het hol van de leeuw' haar verkiezingsprogramma moeten verdedigen, waarin staat dat de plaatselijke moskee en de islamitische basisschool dicht moeten. Maar zover komt het niet, want de PVV zal woensdagavond verstek laten gaan.

Agenda

Campagneleider Jeanette Nijhof, nummer 2 op de kandidatenlijst van de PVV in Hengelo: "Ik heb de uitnodiging wel voorbij zien komen. Maar we zullen niet aanwezig zijn. We moeten keuzes maken. Deze bijeenkomst past niet in onze agenda's. Je kunt maar op één plek tegelijk zijn."

Visie

Het debat heeft plaats in de Gieterij van het ROC van Twente en begint om 20.00 uur. Aan het begin krijgen alle aanwezige partijen drie minuten de tijd om hun visie op Hengelo uiteen te zetten. Daarna gaan ze aan de hand van stellingen met elkaar in debat. Ter afsluiting kan het publiek vragen stellen. Alle burgers van Hengelo zijn welkom. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.