Volledig scherm
Mariska ten Heuw (midden): "Dit raakt wat we in de grondwet hebben afgesproken." © Saskia Minkman

PVV niet welkom in college Hengelo

HENGELO - Ongeacht de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is de kans gering dat de PVV in het college van B en W komt. Bijna alle partijen sluiten een samenwerking uit.

"De PVV staat te ver van ons af ", verwoordde CDA-lijsttrekker en wethouder Marcel Elferink het maandagavond tijdens politiek café Hengeloos Peil. SP en ChristenUnie sloten zich hierbij aan. Volgens wethouder en lijsttrekker Mariska Ten Heuw (SP) hebben bijna alle partijen tijdens een eerder debat al aangegeven niet met de PVV te willen samenwerken. De VVD en D66 hebben zich nog niet uitgesproken. De PVV was niet aanwezig bij Hengeloos Peil: Jeanet Nijhof, de opvolger van de vorige week afgetreden lijsttrekker Jordi Rietman, had afgezegd.

Samenleving

Dat de PVV islamitische basisschool De Tulp en de moskee aan de Willem de Clercqstraat wil sluiten, viel niet in goede aarde. Elferink: "Wij zijn de Hengelose samenleving waar voor iedereen plek is." Ten Heuw: "Wat zij willen, raakt wat we in de grondwet hebben afgesproken. Het is onverenigbaar." Susanne van den Beukel (ChristenUnie) sprak de hoop uit dat 'deze duif verder vliegt'. 

Nieuwkomer

De PVV is een nieuwkomer aan het Hengelose politieke front. De partij van Geert Wilders doet in Twente ook in Twenterand, Almelo en Enschede mee. In Hengelo trok lijsttrekker Jordi Rietman zich vorige week terug, vanwege heftige reacties uit familiaire kring. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.