Volledig scherm
© ANP

PVV wil plek in raad Hengelo

HENGELO - De PVV probeert alsnog mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hengelo. Daarvoor lopen sollicitatiegesprekken. Zo is Hengeloër Willem Meijerink (59) uitgenodigd om op 19 april in het provinciehuis in Zwolle om met PVV'ers te komen praten over een raadslidmaatschap. "Ik ga er vanuit dat we een kans wagen in Hengelo, anders laten ze mij niet komen", aldus Meijerink.

Na Almelo, Enschede en Twenterand zou Hengelo de vierde stad zijn waar de PVV in maart 2018 een gooi doet naar raadszetels. Meijerink: "Er zullen meer kandidaten zijn. Ik heb gereageerd op een oproep van de PVV op hun eigen site."

Meijerink was zoals hij zegt onderofficier bij de landmacht, monteur in de machinebouw en manager bij een bedrijf dat zich richtte op het ontwikkelen en bouwen van speelautomaten voor kermissen en pretparken. Jarenlang exploitant van Café Bolle in Hengelo. Momenteel heeft hij met zijn vriendin een castingbureau in Goes, waarvoor hij artiesten arrangeert voor feesten en partijen.

Sterk aangetrokken

Hij voelt zich sterk aangetrokken tot de PVV. "Er gebeuren veel dingen in Hengelo die de burger een vermogen kosten. Ook wil ik de verloedering in de stad tegengaan. Islamisering zie ik niet direct als een punt in Hengelo. We hebben er weinig last van in de stad. Ik heb vrienden die moslim zijn en daar is weinig mee aan de hand. Die drinken ook een biertje in het café. Die hebben zich aangepast."

En: "Als ik de kans krijg, wil ik gemeenteraadslid in Hengelo worden. Ik wil ook wel lijstduwer zijn. Ik ken veel mensen die PVV willen stemmen. Het zou toch heel apart zijn als de PVV niet meedoet in Hengelo."

Voorbereiding

Het verloop van zijn loopbaan en zijn motivering heeft hij al opgestuurd naar de PVV. Verder heeft hij geen voorbereiding nodig, geeft hij aan.  "Ik vertel gewoon mijn verhaal, hoe ik het zie. Vereer moet ik afwachten. Misschien strandt het schip voor mij, maar ook als schipbreukeling kan ik nog veel dingen regelen voor de PVV."

Hij snapt heel goed dat de PVV voorzichtig is met kandidaten. "Uiteraard, het moet geen zooitje worden zoals toen met de Lijst Pim Fortuin. De PVV ligt onder het vergrootglas. Als we zouden meedoen, heb je toch wel wat mensen nodig. Stel je komt met acht mensen in de gemeenteraad, dan heb je er nog vier of vijf nodig die je achter de hand houdt. Zeg maar twaalf die capabel zijn. Dat is best een opgave."

Screening

Edgar Mulder, de PVV-fractievoorzitter in de Overijsselse Staten die nauw betrokken is bij selectie, screening en opleiding van lokale PVV'ers, gaf in december in deze krant aan: "Vooral in de drie grote steden in Twente staan we er goed op." Hij was deze donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.