Volledig scherm
Het CDA in Hengelo kampt met grote, interne problemen.

Raadslid Hengelo stapt op, nieuwe klap voor CDA

HENGELO - CDA-gemeenteraadslid Inge Postma heeft donderdag plotseling haar functie neergelegd. Ze heeft de burgemeester daarvan formeel per brief op de hoogte gesteld.

Daarin schrijft ze onder meer: „Ik kan mij al langere tijd niet meer verenigen met de huidige fractieleiding, de sfeer van wantrouwen en het gebrek aan empathisch vermogen in de omgeving waarin ik dit werk doe."

Gewetensnood

In haar verklaring laat ze er geen misverstand over bestaan waarom ze vertrekt. „Ik kom daardoor in gewetensnood en kan mijns inziens niet meer dát vertegenwoordigen waarvoor de Hengelose kiezer op mij en mijn partij heeft gestemd. Daarom heb ik besloten te stoppen. Ik neem afstand van de politiek en de fractie van het CDA Hengelo en geef mijn zetel terug.”

Het was de eerste termijn voor raadslid Postma. Het CDA kampt met grote, interne problemen. Eerder vertrok fractievoorzitter Johan Harink na de ontdekking van tal van overtredingen op zijn erf in Oele. Onlangs werd Ben van Veen door een deel van de fractie onder leiding van Maureen Muller gedwongen zijn biezen te pakken. Inge Postma wilde dat Van Veen in de fractie bleef.

Het CDA in Hengelo staat na gerommel en geruzie in fractie en bestuur onder curatele van oud-gedienden Gerard ter Ellen en Paul Hoogendoorn. Alle bestuursleden hebben hun portefeuille beschikbaar gesteld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.