Volledig scherm
Het bestuur van het Rabotheater is woedend op wethouder Bruggink. © Foto-archief Tubantia

Rabotheater Hengelo verbijsterd: 'Wethouder faciliteert overname'

HENGELO - Wethouder Claudio Bruggink heeft het vertrouwen van het bestuur van het Rabotheater 'ten diepste geschaad'. Bruggink zou het bestuur bovendien te laat, onjuist en onvolledig hebben geïnformeerd.

Wethouder Claudio Bruggink heeft de concurrentiepositie van het Rabotheater ten opzichte van het Enschedese Wilminktheater ernstig beschadigd en het bestuur 'onheus behandeld'. Dat concludeert voorzitter Henk Nijhof op basis van de antwoorden van het college na vragen van ProHengelo. 'Feitelijk heeft u een overname van ons (en uw) theater gefaciliteerd, zonder dat daarvoor een overtuigend draagvlak in de gemeenteraad is.' 

Commotie

Die beantwoording leidde tot politieke commotie. Bruggink werd verweten het Rabotheater te verkwanselen aan Enschede. Onder meer door vertrouwelijke informatie te hebben gelekt. In een interview in deze krant distantieerde de wethouder zich zaterdag van de kritiek. Volgens hem was er geen sprake van vertrouwelijke, maar openbare informatie. Bovendien stelde hij door de gemeenteraad op pad te zijn gestuurd.

Onvolledig

Dat laatste kan volgens Nijhof nooit kloppen. Hij concludeert op basis van de antwoorden dat Bruggink al twee keer met Enschede is wezen praten voordat hij tijdens een politieke markt aankondigde dat te gaan doen. Bovendien besprak Bruggink de inhoud van die gesprekken veel te laat met het schouwburgbestuur en was de informatie onvolledig of klopte die niet. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.