Volledig scherm
Njusjka Horsthuis is van de flatraad en probeert al maanden allerlei instanties in beweging te krijgen om iets aan de ratten bij de flat te doen. © Lenneke Lingmont Fotografie

'Rattenplaag teistert meerdere wijken in Hengelo'

HENGELO Niet alleen de Hengelose Es gaat gebukt onder een rattenplaag. Er zijn meer wijken waar bewoners overlast door ratten ervaren. Dat zegt raadslid Leo Janssen. Hij wil dat het college van B en W actie onderneemt. 

Janssen zegt dat hij naar aanleiding van het verhaal van Njusja Horsthuis dat afgelopen zaterdag in de Tubantia editie Hengelo stond reacties heeft gehad van bewoners uit de Woolder Es, Groot Driene, Hasseler Es en de Nijverheid. 

"In de Woolder Es zijn lokdozen geplaatst en reeds een fiks aantal ratten gevangen", zegt Janssen. 

Janssen stelt vragen aan het college. Zo wil hij van B en W weten of die op de hoogte is van de rattenplaag en wat het college gaat doen om dit 'uitdijende probleem' aan te pakken. 

Ook wil Janssen weten of er een verband bestaat tussen de toegenomen hoeveelheid zwerfafval op straat en bij ondergrondse containers en een toename van het aantal ratten.  "Zo ja, is dat dan ook niet een reden om het omgekeerd inzamelen opnieuw ter discussie te stellen, als de volksgezondheid daarbij schijnbaar in het geding gaat komen?" Aldus Janssen. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.