Volledig scherm
PREMIUM
Remco Ditmar heeft Gilles de la Tourette. Over de ziekte wordt lacherig gedaan, maar het is niet om te lachen. © Frans Nikkels

Remco heeft Gilles de la Tourette en dat is niet om te lachen

HENGELO - Gilles de la Tourette is niet om te lachen, vindt Remco Ditmar. Het is geen grap. Maar zo wordt het door velen nog wel gezien. Om daar een einde aan te maken, vertelt hij over het syndroom, waar hij dagelijks hinder van ondervindt.

Alsof ze aanvoelt dat het baasje haar nodig heeft, steekt de Amerikaanse Stafford met de naam Wonita haar neus om het hoekje. Eigenaar Remco Ditmar (31) zit op de bank, klaar om geïnterviewd te worden, maar is enigszins nerveus. Wonita lijkt dat aan te voelen en kruipt dicht bij hem. Het helpt. „Ik heb haar uit het asiel”, vertelt Ditmar, die zichtbaar ontspant als hij het over zijn hond heeft. „Ze kan een echte clown zijn. Wonita houdt me stabiel en als het slecht gaat, laat ze me lachen.”

  1. Inbreker kruipt door etensluik Grieks restaurant in Hengelo

    Inbreker kruipt door etensluik Grieks restaurant in Hengelo

    HENGELO/ALMELO - Hij komt duidelijk in beeld als hij midden in de nacht door het etensluik van restaurant Akropolis in de Hengelose binnenstad naar binnen kruipt. Veel verder komt hij ook niet, maar politiemensen die de volgende dag de beelden bekijken weten genoeg. Ze herkennen meteen de hen bekende Dennis N. (33). Het is de tweede maal dat N. door middel van elektronische apparatuur door de mand valt, afgelopen januari stond hij nog voor de rechter na het stelen van een lok-bh.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.