René Siteur (57) directeur bibliotheek Hengelo

HENGELO - René Siteur (57) wordt de nieuwe directeur van de Bibliotheek Hengelo. Siteur is nu directeur van de Bibliotheek Hof van Twente en dat blijft hij ook. De twee organisaties blijven apart, maar krijgen dus één directeur.


Siteur kwam naar voren uit een interne werving bij de twee bibliotheekorganisaties. De benoeming van de nieuwe directeur wordt op 23 mei formeel bekrachtigd door de beide bibliotheekbesturen. Siteur gaat echter al op 1 mei aan de slag.
Siteur, woonachtig in Hengelo maar geboren en getogen in Almelo, was eerder directeur van de bibliotheek in Goor. Na de fusie met de bibliotheken in Diepenheim, Delden, Markelo werd hij directeur van de Bibliotheek Hof van Twente.
De huidige directeur van de Bibliotheek Hengelo is Mark Deckers, die, na het vertrek van Marion Mertens begin 2012, ruim een jaar als interim functioneerde. Onder Mertens werd de Bibliotheek Hengelo gekozen tot ‘Beste bibliotheek van Nederland’. Onder Deckers is de samenwerking met de bibliotheek in de Hof van Twente uitgewerkt.

In De Twentsche Courant Tubantia van donderdag een interview met vertrekkend interim-directeur Mark Deckers

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.