Volledig scherm
Triple B gaat verder met Jurgen Wijma (links) en Peter Bruiss als uitbaters. © Emiel Muijderman

Restaurant Triple B in Hengelo heropent de deuren

HENGELO - Restaurant Triple B ging in januari failliet, maar gaat binnenkort weer open. De naam blijft hetzelfde, de uitbaters zijn nieuw. De chef-koks Jurgen Wijma (47) en Peter Bruiss (49) houden de tent draaiende. De nieuwe eigenaar wil graag anoniem blijven.

Twee chef-koks uit Enschede met de nodige horeca-ervaring. Peter Bruiss, werkt momenteel nog als kok bij restaurant Malkenschoten in Apeldoorn, Jurgen Wijma bij De Sterkerij in Rijssen. Wijma: "We kennen elkaar al een jaar of dertig, sinds de eerste dag van de koksopleiding." Eerder werkten ze al samen in een leerbedrijf. "We zijn vrienden, weten alles van elkaar."

Goede steaks

De naam Triple B blijft, het concept ook. Bruiss: „De Amerikaanse keuken is prima. We veranderen niet zoveel. Wij maken straks ook hamburgers en goede steaks.” Kleine aanpassingen worden doorgevoerd. Zo komt er een fornuis in de keuken. „Een kok kan natuurlijk niet zonder vuur”, aldus Wijma. Een risico? „De vorige eigenaar (Peter Boereboom, red.) heeft het goed geprobeerd, maar ze bleven het cafetaria-imago van het oude Cherry houden. Nu zijn er andere gezichten, dat helpt”, denkt Bruiss.

Verse producten en een houtskoolgrill moeten het verschil gaan maken. Wijma: "Alles is zelfgemaakt, we gebruiken regionale producten. We luisteren goed naar de vroegere klanten, daarom maken we bijvoorbeeld een kinderhoekje." Onder de 25 euro moet je bij Triple B volgens de chefs straks prima kunnen eten. "Als het loopt, willen we het uitrollen naar andere steden in de omgeving."

Rugzakje

Wijma: "We zijn bereid personeel over te nemen." Verder willen de chefs jongeren met een rugzakje gaan begeleiden. "Je moet het elkaar gunnen, wij leren ze het vak wel." Op dit moment zijn de mannen bezig de vergunningen te krijgen bij de gemeente. De zaak moet ergens in april openen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.