Volledig scherm
Het huidige terras van restaurant Triple B. © Jan Ankoné

Restaurant Triple B wil nieuw terras, maar gemeente Hengelo ligt dwars

HENGELO - De eigenaren van restaurant Triple B (voorheen Cherry) aan de Telgen willen graag hun terras aanpassen. Maar de gemeente ligt dwars. Raadslid Leo Janssen (Lokaal-Hengelo) roept wethouder Marcel Elferink op om de ondernemers te helpen.

Peter en Annemiek Boereboom, de eigenaren van Triple B, hebben hun zaak enkele maanden geleden grondig verbouwd. Nu het terras nog. Maar ze wachten nog steeds op toestemming van de gemeente.

Uitstraling

Triple B bevindt zich in het kernwinkelgebied en daarvoor geldt het terrassenbeleid, zo stelt de gemeente in een reactie. Daarin staat dat terrassen zijn toegestaan maar niet als ze volledig zijn afgesloten. "De terrassen moeten een open uitstraling hebben. Dat is de sfeer die we willen hebben. En dat is bij dit plan niet het geval", aldus een woordvoerster.

Radeloos

In zijn brief aan het college van B en W neemt raadslid Janssen het op voor de eigenaren van Triple B. Die zijn volgens hem zo langzamerhand radeloos. 'Het water staat ze tot aan de lippen en het vertrouwen is er nauwelijks meer.'

Volgens Janssen waren de ambtenaren van de gemeente aanvankelijk enthousiast over het ingediende plan. Maar inmiddels zit de zaak in een 'impasse'. Het raadslid wijt dat aan de 'gebrekkige en passieve houding' van de afdeling vergunningverlening.

Oproep

Hij roept wethouder Elferink daarom op om zich persoonlijk met de zaak te bemoeien er ervoor te zorgen dat het nieuwe terras er alsnog kan komen. Janssen vindt dat Triple B net zo behandeld moet worden als bijvoorbeeld De Twee Wezen, De Appel en Stravinsky: 'Gelijke monniken, gelijke kappen.'

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.