Robin Schipmann, de eigenaar van het bedrijfspand aan de Oude Boekeloseweg, verwacht dat zeker enkele tientallen beeldend kunstenaars hier een atelier willen gaan huren.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Schipmann, de eigenaar van het bedrijfspand aan de Oude Boekeloseweg, verwacht dat zeker enkele tientallen beeldend kunstenaars hier een atelier willen gaan huren. © Emiel Muijderman

Robin Schipmann creëert creatieve broedplaats voor kunstenaars in Hengelo: ‘Ze versterken elkaar allemaal’

HENGELO - Het authentieke karakter van de bruine directiekamer is compleet bewaard gebleven. Inclusief een statig bureau, houten wandpanelen, een vitrinekast met spullen en een kleine verzameling weegschalen. Er hangt ook nog een vage herinnering aan sigarenrook. De laatste directeur van Möller & Co in Hengelo hield blijkbaar wel van een rokertje op z’n tijd.

 1. Schoot I. (34) door Hengelose brievenbus? Bewoners weten het zeker, I. ontkent: ‘Ben daar niet geweest!’
  PREMIUM

  Schoot I. (34) door Hengelose brievenbus? Bewoners weten het zeker, I. ontkent: ‘Ben daar niet geweest!’

  HENGELO/ALMELO - Op 12 maart kleppert de brievenbus van een woning aan de Coba Kellingstraat in Hengelo. Er klinken harde knallen. Iemand heeft de loop van een pistool door de brievenbus geschoven en enkele malen geschoten. Voor de bewoners is al snel duidelijk wie de schutter moet zijn: broer en zwager I. (34), met wie er zes jaar terug onenigheid was. Dinsdag besloot de rechtbank in Almelo dat I. voor observatie in het Pieter Baan Centrum wordt geplaatst.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.

Poll

Er moet een kinderburgemeester komen voor Hengelo

 • Ja, kinderen moeten kunnen meepraten over beleid dat hen aangaat (22%)
 • Ja, maar alleen als ceremoniële functie bij evenementen (6%)
 • Neutraal: leuk als er een kinderburgemeester komt, maar zo is het ook prima (17%)
 • Nee, kinderen hebben onvoldoende inzicht in wat het beste is voor de maatschappij (55%)
551 stemmen