Volledig scherm
© Reinier van Willigen

ROC-studenten uit Hengelo verkopen Italiaanse waren voor goede doel

HENGELO - Sint heeft dit jaar op het nippertje cadeautjes van ver dichtbij kunnen kopen. ROC-studenten hielden gisteren een Italiaanse mini-markt in De Gieterij.

Met de verkoop van zelf ingekochte streekproducten als koffie, droge worst en honing uit de streek Marche is geld binnengehaald voor het goede doel, bestrijding van de erfelijke evenwichtsziekte DFNA9. De opdracht die studenten van de opleiding Ondernemer Retail kregen, was: 'Koop zelf streekproducten in Italië en verkoop ze met winst in Nederland'. 

Goede doel

Onder begeleiding van docenten is de groep naar Marche in midden-Italië vertrokken. Ze kwamen terug met mooie streekproducten, zoals twee soorten koffie die vlak voor de terugreis naar Nederland vers zijn gebrand. Verder: droge worsten uit Norcia en twee soorten honing uit het Sibillini-gebergte, waarvan één is samengesteld uit 18 verschillende bloemen. Ook bijzonder: sleutelhangers, speciaal voor het ROC gemaakt door Marco Massetti, modeontwerper uit Marche.

De studenten wisten 1490 euro binnen te halen voor het goede doel. Op 14 december staan de Twentse studenten met hun zelfgekochte Italiaanse producten op de kerstmarkt in Haaksbergen. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.