De hoofdvestiging van ROC van Twente in Hengelo
Volledig scherm
De hoofdvestiging van ROC van Twente in Hengelo © Emiel Muijderman

ROC van Twente handhaaft zich in top 10 beste mbo-scholen

Het ROC van Twente behoort ook dit jaar tot de tien beste scholen voor middelbaar beroepsonderwijs. De school staat op de zevende plek in de landelijke Keuzegids 2020 voor mbo-opleidingen.  

De onafhankelijke keuzegids beoordeelt jaarlijks alle mbo-opleidingen en mbo-instellingen in Nederland. Dat zijn er veertig in totaal. De beoordeling mondt uit in een ranglijst van beste scholen. De ranglijst is gebaseerd op beoordelingen van de studenten, inspectierapporten en landelijke onderwijsstatistiek. 

Het ROC behaalde een eindscore van 65,5 en wordt geclassificeerd als ‘goed’. Vooral de technische opleidingen scoren hoog. De opleidingen die uitzonderlijk presteren krijgen het predicaat Topopleiding. Dat zijn er dit jaar 51 van de in totaal zo’n 300 studies. Vorig jaar had het ROC 70 topopleidingen. Nieuwkomer in de lijst met topopleidingen zijn horeca en procestechniek.

Bestuursvoorzitter John van der Vegt is trots op de stabiele plek in de gids. „We horen al enkele jaren tot de top 10 van Nederland. Dat is fijn, maar niet vanzelfsprekend. We werken elke dag hard voor dit resultaat en moeten vasthouden wat goed is, en verbeteren waar we kansen zien. We zitten dan ook regelmatig om de tafel met studenten, bedrijven, het Twentse voortgezet onderwijs en Saxion om op te halen wat er leeft.” 

Het Graafschap College in de Achterhoek bezet een gedeelde negende plek en krijgt een voldoende. Datzelfde geldt voor het Enschedese ZONE college, dat opleidingen aanbiedt in de groene sector. De school doet het over de gehele linie gemiddeld, met als positieve uitschieter agroproductie. De onbetwiste nummer een is weer het Hoornbeeck college (Amersfoort). Tweede is het Groningse ROC Menso Alting. Het Brabantse De Rooi Pannen bezet de derde plek. Alle drie de ROC’s hebben een specifieke geloofsovertuiging. De studiegids meldt dat de ROC’s in de Randstad over het algemeen wat minder scoren.  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.