Samuel de Koning met Yukan, net voordat de hulphond met pensioen ging.
Volledig scherm
PREMIUM
Samuel de Koning met Yukan, net voordat de hulphond met pensioen ging. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Samuel uit Hengelo moet plotseling definitief afscheid nemen van hulphond Yukan

HENGELO - Het eerste afscheid was al zwaar. Nu moet Samuel de Koning  Yukan definitief missen. De 26-jarige Hengeloër heeft de hulphond, die zijn leven naar een nieuw niveau tilde, moeten laten inslapen. „Hij was mijn grote maatje.”

 1. Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmijters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams
  PREMIUM

  Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmij­ters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams

  De mannen van Uitsmijters liggen op koers voor de nacompetitie in de promotiedivisie. De Almelose ploeg verstevigde de derde positie door een afgetekende overwinning op Scylla. De vrouwen van Uitsmijters hebben die Final Four van de promo ook nog in zicht. Maar in die competitie zijn de verschillen uiterst klein. Door de winst op hekkensluiter Lokomotief hoeft de ploeg van coach Leroy Williams zich in elke geval geen zorgen meer te maken over degradatie.
  Hengelo
 2. Samuel uit Hengelo heeft er schoon genoeg van om uit te leggen waarom hij geen mondkapje kan dragen
  PREMIUM

  Samuel uit Hengelo heeft er schoon genoeg van om uit te leggen waarom hij geen mondkapje kan dragen

  HENGELO - Samuel de Koning (26) stuit met de voorwielen van zijn elektrische rolstoel op de drempel van de winkel. Hij staat vast. Met zijn linkerhand draait hij aan zijn joystick om de rolstoel in z’n achteruit te zetten. Hij probeert nog eens de winkel binnen te rijden — nu lukt het wel. Bij de ingang staat een bord met ‘mondkapjes verplicht’, een stapel mandjes en een tafeltje met daarop desinfecterende handgel. Samuel rijdt er voorbij. Een verkoopster komt naar hem toe.

In samenwerking met indebuurt Hengelo