Volledig scherm
© Annina Romita

School’s Out in Hengelo: Meester en juf puffen uit

HENGELO - Een party voor pubers? Welnee. Wie het in Hengelo over School’s Out heeft, weet dat het de beurt is aan juf, meester, meneer en mevrouw de docent om zingend en swingend op het terras het schooljaar achter zich te laten. Wat kerstmiddag bij De Appel is, is School’s Out aan de Pastoriestraat. 

De band Bittersweet was voor de zekerheid afgezegd, maar de deejays stonden veilig overdekt met hun geluidsapparatuur. Dan maar geen live-uitvoering van ‘School's Out’, de gelijknamige single van Alice Cooper klinkt 47 jaar na dato ook nog altijd goed.   

 Omdat het wel eens een nat afscheid van het schooljaar zou kunnen worden, was het plein tussen The Three Musketiers en ’t Neutje  vanmiddag volgebouwd met partytenten voor het eerste vakantiefeestje. De maatregelen bleken niet voor niks te zijn geweest. 

Einde schooljaar

Traditiegetrouw vierden enkele honderden onderwijzers, docenten en ander personeel uit Hengelo en omgeving in de Pastoriestraat het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie. Het feestje begon na het middaguur droog en kwam rond half drie tijdens een eerste buitje goed op gang. 

,,Heel gezellig altijd”, zo typeert uitbater Mart Groenman van The Three Musketeers het jaarlijkse onderwijsfeestje op zijn terras. Met burgers, shoarma en pizza’s  op het menu konden de vermoeide Twentse meesters, juffen, docenten, conciërges en andere personeelsleden een mooie bodem leggen voor de komende weken.  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.