RIKKERT HARINK
Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

Schuld failliet Hengeloos zorgbureau komt vrijwel zeker boven miljoen uit

HENGELO - De voorlopige schuld van de in mei failliet verklaarde Stichting Gewoon, Doen! in Hengelo bedraagt bijna 3,5 ton. Daar komt vrijwel zeker nog een vordering van 850.000 euro van zorgverzekeraar Menzis bij, waardoor het tekort tot boven de miljoen euro zal oplopen.

 1. In de ogen van de VVD begint Hengelo op crimineel Rotterdam te lijken
  PREMIUM
  Column

  In de ogen van de VVD begint Hengelo op crimineel Rotterdam te lijken

  Ik fietste op één van deze warme avonden naast mijn echtgenote op het fietspad aan de Bornsestraat, toen er achter ons een fietser liet merken dat hij nogal haast had. Ik kon niet zo snel opzij. De man achter mij beviel dat niet. Hij haalde ons in op dat nauwe fietspad en schampte mij. Waarop ik riep: „Rustig aan!” De man stopte verderop. Er ontstond een discussie. En ineens schreeuwde hij: „Ik kan je ook gewoon doodsteken.”
 2. Malafide zorgbureaus moet je opjagen, met het mes tussen de tanden
  PREMIUM

  Malafide zorgbu­reaus moet je opjagen, met het mes tussen de tanden

  Kort verhaal: een overvaller slentert op zijn gemakje de bank uit. Hij sleept een zak vol geld achter zich aan, bankbiljetten dwarrelen vrolijk rond. Een bewaker houdt attent de deur open. Alle ogen zijn gericht op een man achter een loket, driftig in de weer met een rekenmachine. Die zet zijn brilletje af, kijkt de ruimte rond en zegt: yep, wat ik al dacht: hem laten gaan kost minder dan hem aanhouden. Iedereen klapt en juicht, tevreden dat er geld is bespaard. De overvaller loopt fluitend de straat uit.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.