Volledig scherm
De letters voor de kerk in Beckum. Normaliter hoort er 'Muiterweek' te staan. © GinoPress B.V.

Scrabble in Beckum: onbekenden maken van letters Muiterweek ‘temeier’

BECKUM - Bij een Twents feestje komt altijd de nodige baldadigheid kijken. Zo ook in Beckum. Het jaarlijks dorpsfeest staat pas begin augustus op de agenda, maar met de versierselen in Beckum wordt al het nodige kattenkwaad uitgehaald. 

Door het dorp staan op verschillende plekken gele letters die het woord Muiterweek spellen. En daar wordt creatief Scrabble mee gespeeld. Beckumers keken maandag raar op toen er naast de Sint-Blasiuskerk aan de Haaksbergerstraat ineens het woord ‘temeier’ stond: Bargoens voor prostituee. Onbekend is wie de letters door elkaar heeft gehusseld. 

Hetzelfde grapje werd overigens vorige week ook al uitgehaald op een andere plek in Beckum. Daar werd ‘Muiterweek’ veranderd in ‘Kut weer’. Het was vorige week dan ook niet al te zonnig. „Het gebeurt elk jaar wel een keer, maar dit jaar is het extreem”, zegt Elroy Fijn van de Muiterweek, „we zijn er maar wat druk mee om elke keer de letters weer met een pin in de grond terug te zetten op de goede plek.”

‘Grappig’

Fijn benadrukt dat het de bedoeling is dat de reclame voor de Muiterweek ongeschonden op zijn plek blijft staan. Maar echt boos zijn de organisatoren ook weer niet. „Af en toe is het wel grappig. We hebben geen idee wie dit elke keer weer doet, maar ze maken er wel veel werk van.”  

Stamgasten

De Muiterweken worden al jaren georganiseerd in Beckum vanuit café Halfweg aan de Pastoor Ossestraat. Het feest begon ooit toen stamgasten de kroeg een paar dagen overnamen, omdat de uitbater een kind kreeg. Sindsdien staat Beckum rond de Muiterweek-periode bol van grappig bedoelde acties rondom het feest. De Muiterweek is dit jaar van 7 tot en met 12 augustus.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.