Volledig scherm
3FM-dj‘s Mark van der Molen (links) en Rámon Verkoeijen. © ANP Kippa

Serious Request begint voor 3FM dj’s Mark en Rámon bij Metropool in Hengelo

HENGELO – Metropool in Hengelo staat woensdagmorgen in het teken van 3FM Serious Request. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, dj’s van het landelijke radiostation, zullen in Hengelo beginnen met hun voettocht, die kriskras door Nederland zal gaan.

Serious Request is dit jaar gewijzigd in opzet. De dj’s lieten zich de afgelopen jaren steevast opsluiten in een glazen huis, waar de luisteraars naartoe konden komen om hun ingezamelde geld te doneren. Dit jaar gaan de dj’s zelf op pad. Ze trekken dwars door Nederland, waar ze langsgaan bij initiatiefnemers die zich inzetten voor in totaal drie goede doelen waarvoor dit jaar ingezameld wordt.

3FM dj’s Mark en Rámon gaan samen die barre tocht aan. Voor hen begint de wandeling door het land in Hengelo. Metropool is woensdag van 7.00 tot 10.00 uur voor iedereen geopend. Er is koffie en thee en er worden ontbijtpakketjes verkocht. De opbrengst hiervan gaat volledig naar 1 van de drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld, of noodhulp bij oorlog en conflicten.

Bökkers

Naast Mark en Rámon zullen ook Hendrik Jan Bökkers en Erik Nijmeijer van de band Bökkers aanwezig zijn. Zij zullen voor het vertrek van de dj’s enkele nummers spelen. Vervolgens gaat het gezelschap langs bij verschillende initiatiefnemers door heel Nederland om uiteindelijk na zes dagen aan te komen in Utrecht bij het 3FM Serious Request hoofdkwartier in Tivoli.

Volledig scherm
Erik Nijmeijer (links) en Hendrik Jan Bökkers zullen woensdagmorgen enkele nummers spelen bij Metropool. © Emiel Muijderman DTCT

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.