Volledig scherm
De gemeente werkt aan het Industrieplein, de skatebaan krijgt inmiddels vorm. © Reinier van Willigen

SkateLAB Hengelo waarschuwt voor fikse boetes

HENGELO - Wie de afgelopen dagen langs het Industrieplein is gekomen was het misschien al opgevallen. Het nieuwe skatepark lijkt al bijna klaar. Verschillende enthousiastelingen betreden daarom het terrein. Dat is niet zonder risico, je riskeert een fikse boete.

Woensdag werd het hek van aannemer Roelofs al geforceerd om binnen te komen. Daarom waarschuwt SkateLAB NL nu op Facebook: „Als je vanaf nu toch het Industrieplein skatepark betreedt, riskeer je een fikse boete. De politie controleert vanaf nu en zal streng handhaven.” In maart dit jaar is aannemer Roelofs begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het skatepark. Initiatiefnemer SkateLAB krijgt inmiddels al regelmatig de vraag: wanneer gaat het park open? Het antwoord is eind september. 

SkateLAB: „We vinden het zelf ook jammer dat de oplevering zo enorm vertraagd is. Maar het is niet anders en we moeten het respecteren.” De initiatiefnemers hebben namelijk al flink wat geduld op moeten brengen. Ze hebben jarenlang met verschillende wethouders om tafel gezeten. De werkzaamheden die aansluiting op het skatepark moeten eerst voltooid zijn, pas daarna mag de baan wettelijk worden opengesteld. Er moet onder andere nog riolering worden aangelegd onder het fietspad. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.