Volledig scherm
© Martin Ruesink

Sleutel café Oald Hengel in Hengelo overgedragen na verloren rechtszaak

HENGELO - Café Oald Hengel heeft een nieuwe uitbater. De rechtbank in Almelo oordeelde onlangs dat kroegbaas Mikel Hobbelink en zijn partner Wouter Gorkink het café moeten overdragen aan Daniëlle Boom. Die uitspraak werd woensdag bekrachtigd door het gerechtshof in Arnhem. De sleutel is inmiddels overhandigd.

Hobbelink, die Oald Hengel zes jaar runde, en zijn partner wilden een horecazaak beginnen op Gran Canaria. Een overnamekandidaat vonden ze in oud-stagiaire Boom. Zij zou uiterlijk 20 april 25.000 euro betalen aan de eigenaar van het café-biljart. Maar Boom kwam niet over de brug, waarna Hobbeling en Gorkink naar eigen zeggen een streep moesten zetten door hun Spaanse plannen. Boom werd de toegang tot de kroeg ontzegd, de heren wilden Oald Hengel niet meer aan haar verkopen.

Dwangsom

Boom en haar advocaat Eddy Kolkman spanden een kort geding aan tegen Hobbelink met als doel het café alsnog op naam te krijgen. De rechtbank in Almelo stelde Boom in het gelijk. Boom moet het afgesproken overnamebedrag storten op de rekening van Hobelinks advocaat, Hobbelink zelf moet uiterlijk 1 augustus de sleutel overdragen. Op straffe van een dwangsom voor elke dag dat Oald Hengel niet werd overgedragen, met een maximum van 50.000 euro.

Ultimatum

De uitbater ging in hoger beroep tegen die uitspraak, maar haalden ook in Arnhem bakzeil. Het gerechtshof bekrachtigde woensdagmiddag, één dag voor het eerder vastgestelde ultimatum, het vonnis van de rechtbank in Almelo. „Mijn cliënt is blij met de uitspraak”, zegt advocaat Kolkman, die laat weten dat het niet tot een betaling van een dwangsom komt. De sleutel van de kroeg is woensdag, amper vijf uur na de uitspraak, alsnog overhandigd. Het café sluit een paar dagen voor een verbouwing.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.