Volledig scherm
De hekken zijn al geplaatst rondom het voormalige Gilde College. © Mariette Cellarius

Slopers Gilde College in Hengelo houden vleermuizen op afstand

HENGELO - Het voormalige gebouw van het Gilde College aan de Bandoengstraat gaat binnenkort tegen de vlakte. Er worden extra maatregelen genomen om te voorkomen dat vleermuizen er nog weer gaan overwinteren.

Het gebouw is overbodig geworden door de verhuizing van de vmbo-leerlingen naar het nieuwe C.T. Storkcollege in de wijk Medaillon. Recentelijk heeft de gemeente aannemersbedrijf RGS uit Rijssen opdracht gegeven om het leegstaande pand  te slopen. Omwonenden zijn daarover inmiddels per brief geïnformeerd.

Hekken

Deze week is RGS alvast begonnen met voorbereidende  werkzaamheden. Er zijn hekken geplaatst rond het terrein. Ook gaan medewerkers van RGS samen met een vleermuisdeskundige het gebouw ongeschikt maken voor vleermuizen.

Overwinteren

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de vroegere school dienst doet als overwinterplaats voor (beschermde) vleermuizen. Om die reden moest de sloop eerder worden uitgesteld. Om te voorkomen dat vleermuizen komende winter opnieuw gaan overwinteren in het gebouw, verwijderen de slopers nu eerst de daklijsten en boren ze een aantal gaten in de muren.

Nieuwbouw

Op de plek van het Gilde College wil Attendiz een nieuwe school bouwen voor voortgezet speciaal onderwijs. Naar verwachting kan de nieuwbouw in het schooljaar 2022-2023 in gebruik worden genomen. De nieuwe school telt straks circa 140 leerlingen. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.