Snelweg A35 drie weekenden op slot door werkzaamheden

VIDEOHENGELO/ALMELO - In maart gaat Rijkswaterstaat groot onderhoud plegen aan de A35 tussen Almelo en Hengelo-Zuid. De snelweg is door het onderhoud drie weekenden deels gesloten. Dit gaat gebeuren tussen 8 maart en 26 maart.

In drie fasen wordt het deel van de A35 afgesloten, gedurende een weekend en een nacht. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Twente. Verkeer wordt regionaal omgeleid. De omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 50 minuten. De omleidingsroutes zijn aangegeven op borden boven en naast de weg. In de periode eind maart – eind mei volgen opnieuw weekend-, week- en nachtafsluitingen van de A35 in verband met groot onderhoud.

Werkzaamheden

Het asfalt wordt vervangen door geluiddempend asfalt en er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het herstellen van de vangrail. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Drie weekendafsluitingen

De werkzaamheden aan de A35 worden tijdens drie weekendafsluitingen uitgevoerd:

Weekend 1: Afsluiting A35 van Almelo-Zuid tot aan knooppunt Azelo
De A35 tussen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo is volledig afgesloten voor verkeer richting Enschede van vrijdag 8 maart 20.00 uur tot maandag 11 maart 05.30 uur en van maandag 11 maart 20.00 uur tot dinsdag 12 maart 05.30 uur. Op de A1, de route voor het doorgaande (vracht)verkeer richting Duitsland blijft, vanaf knooppunt Azelo tot knooppunt Buren één rijstrook beschikbaar. Vanaf knooppunt Buren is de A35 afgesloten voor al het verkeer.

Volledig scherm
De omleidingsroute voor tijdens de werkzaamheden in weekend 1. © Rijkswaterstaat


Weekend 2: Afsluiting A35 van knooppunt Buren tot aan Hengelo-Zuid
De A35 tussen knooppunt Buren en Hengelo-Zuid is volledig afgesloten voor verkeer richting Enschede van vrijdag 15 maart 20.00 uur tot maandag 18 maart 05.30 uur en van maandag 18 maart 20.00 uur tot dinsdag 19 maart 05.30 uur. Daarnaast is in deze periode de verbindingsweg A35 richting Enschede afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de verbinding (k-boog) Oldenzaal – Enschede wordt afgesloten. Ter hoogte van de aansluiting Delden worden de op- en afrit afgesloten.

Volledig scherm
De omleidingsroute voor tijdens de werkzaamheden in weekend 2. © Rijkswaterstaat


Weekend 3: Afsluiting A35 van Almelo-Zuid tot aan knooppunt Azelo
De A35 tussen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo is volledig afgesloten voor verkeer richting Enschede van vrijdag 22 maart 20.00 uur tot maandag 25 maart 05.30 uur en van maandag 25 maart 20.00 uur tot dinsdag 26 maart 05.30 uur. Vanaf knooppunt Azelo tot knooppunt Buren blijft één rijstrook beschikbaar.

Volledig scherm
De omleidingsroute voor tijdens de werkzaamheden in weekend 3. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
Ter illustratie. © Dennis Bakker / News United

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.