Volledig scherm
Vincent Mulder strijdt voor behoud van goedkope huurwoningen zoals hier in de Mariastraat. © Reinier van Willigen

SP'er Mulder kritisch over sloop Hengelose Es

HENGELO - De gemeenteraad juicht nieuwbouw in de Hengelose Es alom toe en werkt dan ook mee aan een gewijzigd bestemmingsplan. De nieuwbouw onder de naam De Nieuwe Es is daarmee ook formeel een feit. Maar toch kon SP-raadslid Vincent Mulder het dinsdag niet laten om ook kritisch naar de sloop te kijken, zoals die zich in de wijk heeft voorgedaan. 

"Er worden zeventig nieuwe woningen door Welbions afgenomen en dat is prachtig. Maar tegelijk zijn er 243 woningen uit de sociale woningvoorraad gesloopt. Dat zijn woningen voor mensen met een smalle beurs. In totaal zijn er 307 woningen onttrokken uit die voorraad."

En, zo zei Mulder verder: "Volgens het Koersplan 2011 zouden de flatwoningen al gerenoveerd moeten zijn, maar het blijft bij alleen maar plannen zoals voor de Breughelflat. Een deel van de woningen in de Hengelose Es krijgt een upgrade, andere woningen zakken steeds verder weg."

Prairies

Vincent Mulder is fel gekant tegen slopen van de allergoedkoopste huurwoningen, als er geen goed alternatief is. Dat heeft hij keer op keer laten blijken. Daarbij wees hij op de 'prairies', kale vlakten, zoals die in het verleden ontstonden na sloop van huizen.

Waar Mulder Welbions juist complimenteert met de aanpak in Klein Driene, waar huizen voor mensen met weinig geld 'heel mooi' werden opgeknapt, hekelt hij bijvoorbeeld ook de voorgenomen sloop van huizen in De Nijverheid op termijn. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.