Archieffoto van een FunXtion Workout bij Olympic Gym. De sportschool is na het faillissement al een half jaar dicht en volgens de curator is 70 procent van de inboedel gestolen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van een FunXtion Workout bij Olympic Gym. De sportschool is na het faillissement al een half jaar dicht en volgens de curator is 70 procent van de inboedel gestolen. © Emiel Muijderman DTCT

‘Sportschool Olympic Gym in Hengelo werd gebruikt om drugswinst wit te wassen’

HENGELO - Bijna de hele inboedel van de failliete sportschool Olympic Gym in Hengelo is gestolen. De curator heeft aangifte gedaan van diefstal. De totale schade in het faillissement is opgelopen tot 2,4 miljoen euro.

Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag, dat curator Philippe Schol naar de rechtbank heeft gestuurd. Schol heeft directeur Ronald Boevenbrink (51) privé aansprakelijk gesteld voor de schade in het faillissement en overweegt hem ook privé failliet te laten verklaren, zo schrijft hij.

Curator Schol meldt verder in zijn verslag, dat hij sterk de indruk heeft dat Boevenbrink zijn sportschool gebruikte om winsten uit wietteelt wit te wassen. In een schuur bij de sportschoolhouders huis in Deurningen werd een wietplantage aangetroffen. Nadien daalden de omzetten uit zijn sportschool.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.