Kaltenbach-ceo Stephan Toxopeüs in de productiehal aan de Pruisische Veldweg. De naam Gietart staat nog steeds prominent op de machines die in Hengelo worden gebouwd. „Die naam staat voor kwaliteit.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kaltenbach-ceo Stephan Toxopeüs in de productiehal aan de Pruisische Veldweg. De naam Gietart staat nog steeds prominent op de machines die in Hengelo worden gebouwd. „Die naam staat voor kwaliteit.” © Reinier van Willigen

Steenrijke Duitse familie bouwt nieuwe woonwijk in Hengelo: ‘Ruim 100 woningen op huidige plek Kaltenbach’

Een rijke Duitse familie die een nieuwe Hengelose woonwijk gaat ontwikkelen? Raar maar waar. De familie Grenzebach, eigenaar van machinebouwer Kaltenbach, gaat het huidige bedrijfsterrein aan de Pruisische Veldweg zelf ontwikkelen.

  1. Mirjam (28) uit Borne weet na 2,5 jaar coronatesten alles van de neus: ‘Je kunt er dieper in dan je denkt’
    PREMIUM

    Mirjam (28) uit Borne weet na 2,5 jaar coronates­ten alles van de neus: ‘Je kunt er dieper in dan je denkt’

    Hoeveel mensen heeft ze in die 2,5 jaar wel niet getest? Mirjam Klasens (28) uit Borne is de tel kwijtgeraakt. Vele duizenden moeten het er zijn geweest. Vrijdagmiddag sloot zij de deur van de laatste testlocatie van de GGD Twente. Het voelde voor haar als het afsluiten van een tijdperk dat ze niet had willen missen, hoe heftig het ook was. Hoe kinderen reageerden, zal ze niet snel vergeten.
    Borne

In samenwerking met indebuurt Hengelo