Volledig scherm
© Foto AD

Stiekem een 'gesprek' opnemen? Teleurstellend, vindt de gemeente Hengelo

HENGELO - Een gesprek tussen de gemeente Hengelo en tegenstanders van het verdwijnen van de grijze container is in het geheim opgenomen. De gemeente is teleurgesteld.

Afgelopen maandag spraken wethouder Marcel Elferink (afval) en een aantal ambtenaren met twee Hengeloërs die zich sterk maken voor het behoud van de grijze container in Hengelo. De stad is de eerste gemeente in Twente waar inwoners hun zakken afval naar een ondergrondse container moeten brengen.

Slecht ter been

De tegenstanders, onder andere  Everwijn Overberg en Willem Meijerink, willen dat Hengeloërs, vooral die ouder en/of slecht ter been zijn, de keuze moeten krijgen om hun grijze container te houden. De twee hebben hun ontmoeting van afgelopen maandag "voor de zekerheid" opgenomen. De gemeente vindt het jammer dat ze daar vooraf niet van op de hoogte is gesteld. "Het is teleurstellend dat het gebeurd is en dat we dat achteraf via hun Facebookaccount moeten lezen. Het was niet nodig geweest", aldus een woordvoerder.

Constructief

De gemeente spreekt van ‘een goed en constructief gesprek’. "Er zijn verschillen van inzichten", aldus de woordvoerder. "Maar daar kunnen we over praten." Overberg heeft een ander gevoel over het gesprek. "We zijn gewoon met een kluitje het riet ingestuurd. Er werd omheen gedanst en gedraaid en geen millimeter toegegeven."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.