Herdenkingsplek met bloemen en kaarsen aan de Hampshire in Hengelo, de plek waar de Almelose Chantal de Vries om het leven kwam.
Volledig scherm
Herdenkingsplek met bloemen en kaarsen aan de Hampshire in Hengelo, de plek waar de Almelose Chantal de Vries om het leven kwam. © Carlo ter Ellen DTCT

Stille tocht door Hengelo voor doodgestoken Chantal de Vries (27)

UPDATEHENGELO - Nabestaanden van de op eerste kerstdag in Hengelo doodgestoken Chantal de Vries houden aanstaande zondag 12 januari een stille tocht voor de omgekomen Almelose. 

„Deze prachtmeid verdient dit respect”, zegt Marilyn Kram, die de tocht in overleg met de nabestaanden organiseert. Ze heeft de tocht ook aangekondigd op een evenementpagina op Facebook. 

De tocht start om 19.00 uur vanaf het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo en loopt naar de plek waar Chantal om het leven kwam: de Hampshire net buiten het centrum van de stad.  De tocht duurt vermoedelijk tot ongeveer 20.30 uur.  De stoet zal ook grandcafé ‘De twee wezen’ passeren, waar De Vries in de keuken werkte. Ze kwam ook net uit haar werk, toen ze werd gedood.

De organisatoren van de stille tocht roepen op om dingen mee te nemen waar Chantal van hield: de kleur roze, kaarsen, gerbera’s, tijgerprintjes. „Dat is niet verplicht, natuurlijk. Maar hoe mooi zou het zijn als bijvoorbeeld iedereen een brandende kaars bij zich heeft.”

Verdachte nog vast

De 27-jarige Chantal kwam in de nacht voor eerste kerstdag door messteken om het leven aan de Hampshire. Getuigen probeerden haar nog te helpen, maar dat mocht niet baten. De 27-jarige Wim V. uit Hengelo werd kort na de steekpartij aangehouden in de Jozef Israëlsstraat in de wijk Hengelose Es. Hij zit nog steeds vast.

Bekijk hieronder beelden van het politieonderzoek na de moord:

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.