Stoer Voer Festival in Hengelo: ‘Misschien wel gezelliger dan Enschede’

VIDEOHENGELO - Na een regenachtige vrijdagmiddag is het zaterdag wel vol in het Prins Bernhardplantsoen. De 23 foodtrucks bij het festival Stoer Voer zorgen voor diversiteit. Van taart bij de roze caravan van Theetantes tot vlees van een gigantische ‘smoker’ bij Smaakmakers. 

Net voor openingstijd deze zaterdag (14.00 uur) leggen de standhouders de laatste hand aan hun trucks, stands en caravans. Verregende krijtborden worden nog snel bijgewerkt, verder is van de slechte weersomstandigheden van vrijdag weinig te merken. Vandaag schijnt de zon en daar is het festival bij gebaat, vrijdag was volgens de ondernemers op het terrein (te) rustig. „Op de een of andere manier hebben we altijd extreem weer op Stoer Voer”, zegt organisator Erik Wooldrik. „Of het nou regen is of extreme zon.”

Intiemer

In Enschede kwamen eind mei 17.500 bezoekers op het festival af. In Hengelo tikt het festival bij voorgaande edities de 10.000 aan. Het festival is in Enschede grootser opgezet, daar is ander publiek. Maar of dat het beter maakt? „Ik denk dat het hier misschien wel gezelliger is, dat mag ik zeggen als Hengeloër toch?”, lacht Wooldrik. „De opzet van het park hier maakt het intiemer.” 

Zonder poeha

Vanaf maandag denkt de organisatie na over eventuele volgende edities. „Gaan we weer een jaartje doen? Ik denk dat het antwoord ‘ja’ is. Een festival als dit is trendgevoelig, maar de mensen blijven komen. De laagdrempeligheid maakt ons sterk, ik denk dat mensen komen omdat we dit zonder ‘poeha’ doen. Andere foodtruckfestivals hebben juist enorm geïnvesteerd en hebben toch teruglopende bezoekcijfers.” 

Volledig scherm
Screenshot video © Kim Jansen

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.