Volledig scherm
De theaterlocatie op het voormalig Stork fabrieksterrein in Hengelo. © Theaterproductie Stork

Stork-terrein in Hengelo ondergaat metamorfose voor theater

HENGELO - De grondwerkzaamheden beginnen binnenkort: een bijzondere klus, want het gaat om het gereed maken van het oude Stork-fabrieksterrein voor het theaterspektakel ‘Stork!’.

Het terrein ligt ingeklemd tussen het Esrein, de Langelermaatweg en het noordelijk tracé van de Laan Hart van Zuid, momenteel in aanleg. Inmiddels zijn de eerste terreinschetsen gereed: ze geven een indruk van de indeling van het terrein.

Metamorfose

Op maandag 20 augustus, wanneer de eerste voorstelling plaats heeft, moet het terrein een ingrijpende metamorfose hebben ondergaan. Dan staat er een indrukwekkend decor met een denkbeeldige gigantische Stork-machine; vier overdekte tribunes, samen goed voor 1.500 toeschouwers; een grote restauranttent van 54 bij 40 meter; een ronde cafétent, doorsnede 20 meter; en muziekkoepel waar een orkest als voorprogramma speelt; zeven pagodetenten waar het verenigingsleven van Stork wordt uitgebeeld en een pop-upmuseum van Oyfo.

Driegangendiner

In de restauranttent, groot genoeg voor 1.500 bezoekers, gebruiken de gasten samen een driegangendiner van hotel ’t Lansink. Bezoekers zijn er straks vanaf 16.00 uur welkom en kunnen zich op het terrein vermaken. Tegen 18.00 uur gaat het gezelschap aan tafel, tegen 19.30 uur wordt het tijd om naar de tribunes te wandelen, waar de voorstellingen om 20.00 uur beginnen. Parkeren kan in de parkeergarages in de buurt en op het Industrieterrein verrijst een grote fietsenstalling.

150 jaar Stork

Het commtheaterstuk speelt zich af rond 150 jaar Stork en er worden vele duizenden bezoekers verwacht. Elke week tussen 20 augustus en 23 september zijn er drie voorstellingen, met professionals en amateurs. Er zijn overigens nog veel vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich melden: stork150jaar.nl

Volledig scherm
Het decor van het theaterspektakel Stork! in Hengelo. © Stork!

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.