Volledig scherm
Maureen Muller: tegenkandidaat. © Emiel Muijderman

Strijd om lijsttrekkerschap CDA Hengelo

HENGELO - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is de eenheid binnen het CDA nog ver te zoeken. De strijd om het lijsttrekkerschap gaat tussen wethouder Marcel Elferink en fractievoorzitter Maureen Muller.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de lijsttrekker afgelopen maandag gekozen zou worden. Op advies van de commissie die de concept-kandidatenlijst samenstelt, werd Marcel Elferink voorgedragen. Bij de vorige verkiezingen fungeerde hij ook al als lijsttrekker. Hij was toen de enige kandidaat.

Concurrentie

Dit keer krijgt Elferink concurrentie, in de persoon van fractievoorzitter Maureen Muller. Zij meldde zich vorige week op de valreep als tegenkandidaat. Tot stemming kwam het maandagavond niet.

De commissarissen Gerard ter Ellen en Paul Hoogendoorn, die zijn aangesteld om de rust binnen het CDA te herstellen, leek het beter om de verkiezing van de lijsttrekker uit te stellen. Dat zal nu gebeuren in de ledenvergadering van 4 december, tegelijk met het vaststellen van het verkiezingsprogramma en de rest van de kandidatenlijst.

Wel vaker

Elferink was de kandidaat van de commissarissen. "Maar natuurlijk bestaat altijd de mogelijkheid dat er een tegenkandidaat komt. Dat is wel vaker gebeurd", zegt Ter Ellen. Volgens hem is er niet op Muller ingepraat om zich terug te trekken.

In de periode tot 4 december zal met alle kandidaten worden gesproken. Ook met Elferink en Muller. "Het is belangrijk dat we als één CDA naar buiten treden. Daar hebben we even tijd voor nodig. Maar het kan best zijn dat er dan nog steeds twee kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn", aldus Ter Ellen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.