Volledig scherm
PREMIUM
© GettyImages

Student uit Hengelo in zware depressie door stress: ‘Ik zag geen uitweg meer’

HENGELO - „Studenten van tegenwoordig moeten niet zeuren? Studenten van tegenwoordig moeten tien keer meer dan vroeger”, reageert Peter* (24) uit Hengelo gefrustreerd. De pabo-student is in een zware depressie terechtgekomen door een traumatische stage en de stress die hij ervaart door zijn opleiding. Hij staat niet alleen in zijn klachten.

„Een half jaar geleden had ik dit verhaal niet kunnen vertellen zonder in huilen uit te barsten”, geeft Peter toe. Hij zit in kleermakerszit op de bank in een donkere woonkamer. De zon brandt op de donkere gordijnen. „Naar buiten gaan is echt een opgave voor mij. Het liefst lig ik in bed en trek ik mijn deken over mijn hoofd.” Op rustige toon doet hij zijn verhaal: „Omdat ik hoop dat ik er anderen mee kan helpen.”

  1. Rake klappen op bedrijventerrein Almelo waren poging tot afpersing in drugswereld

    Rake klappen op bedrijven­ter­rein Almelo waren poging tot afpersing in drugswe­reld

    ALMELO - Echt spectaculair ziet het er op beeld niet uit. Twee mannen en een vrouw komen rustig aanlopen bij een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo. Ze spreken voor het pand een man aan, er wordt vervolgens veel met armen gezwaaid en gewezen. Dan krijgt de aangesproken man kort achter elkaar twee klappen. Hij blijft overeind, krijgt een vriendschappelijke handdruk en geeft een kameraadschappelijke ‘boks’ waarna de drie weer weglopen. Toch is de kijker van de videobeelden getuige van “een poging tot afpersing”, aldus officier van justitie Jansen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.