Volledig scherm
© Getty Images

Studenten houden radiomarathon voor Stichting Informele Zorg Twente

HENGELO/ZWOLLE - Studenten van de opleiding Journalistiek in Zwolle gaan 36 uur lang live radio maken voor Ervaringsmaatjes, onderdeel van Stichting Informele Zorg (SIZ) uit Hengelo. De studenten willen met de marathonuitzending geld inzamelen voor de Twentse stichting.

Studenten zetten zich met de marathonuitzending in voor Ervaringsmaatjes, onderdeel van Stichting Informele Zorg (SIZ). Het project is in het leven geroepen voor kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met een ziek familielid. Bij Ervaringsmaatjes staat niet het zieke familielid, maar de jonge mantelzorger centraal.

Klusjesteams

Tijdens de 36-uur durende radiomarathon, live vanuit studentencafé ‘Het Vliegende Paard’ in Zwolle, halen de eerstejaars geld op voor SIZ. De Hengelose stichting kan met die financiële bijdrage activiteiten blijven organiseren voor de jonge mantelzorgers. Gedurende de marathonuitzending zijn er klusjesteams actief in Zwolle. In ruil voor een financiële vergoeding doen zij klusjes voor verschillende winkels en bedrijven.

De marathonuitzending start woensdag 22 mei om 12.00 uur en duurt tot donderdag 23 mei, middernacht. Het programma wordt live uitgezonden op RTV Zwolle, de lokale omroep van de provinciehoofdstad.

1Twente sprak met Julia Bokdam, studente van de opleiding Journalistiek in Zwolle. Beluister het interview hieronder terug.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.