Volledig scherm
© Bert Jansen

Taxichauffeurs met volle blaas in problemen bij station Hengelo

HENGELO - Taxichauffeurs met hoge nood hebben pech in Hengelo: bij hun standplaats achter het station is geen toilet. BurgerBelangen pleit voor een openbare wc.

Een openbaar toilet hoort bij de welkomstcultuur van een stad, vindt BurgerBelangen. En omdat het station een visitekaartje van de stad is, moet daar echt een openbaar toilet komen. Taxichauffeurs hebben het moeilijk, constateert initiatiefnemer Burhan Carlak. "Zij moeten op de meest onmogelijke tijdstippen werken en dus ook regelmatig naar het toilet maar zij kunnen nergens terecht." Carlak weet dat de chauffeurs noodgedwongen tegen een muur aanplassen. "Want waar moet je naar toe als het zondagmorgen 6 uur is?"

Niet gehoord

De taxichauffeurs hebben al meerdere malen bij de gemeente aan de bel getrokken en geprobeerd om een nood-wc te krijgen, zoals buschauffeurs en treinpersoneel die ook hebben. "Maar dat heeft niets opgeleverd", zegt Carlak. "Ze voelen zich niet gehoord."

Kunstenaars

BurgerBelangen roept de gemeente op om een fatsoenlijke voorziening te creëren achter het station die 24 uur per dag beschikbaar is. Niet alleen taxichauffeurs maar ook reizigers, ouders met kleine kinderen en minder-validen moeten er terecht kunnen. De partij stelt voor om kunstenaars bij het plan te betrekken, zodat er een mooi toiletgebouw wordt gerealiseerd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.