Volledig scherm
© Bert Jansen

Taxichauffeurs met volle blaas in problemen bij station Hengelo

HENGELO - Taxichauffeurs met hoge nood hebben pech in Hengelo: bij hun standplaats achter het station is geen toilet. BurgerBelangen pleit voor een openbare wc.

Een openbaar toilet hoort bij de welkomstcultuur van een stad, vindt BurgerBelangen. En omdat het station een visitekaartje van de stad is, moet daar echt een openbaar toilet komen. Taxichauffeurs hebben het moeilijk, constateert initiatiefnemer Burhan Carlak. "Zij moeten op de meest onmogelijke tijdstippen werken en dus ook regelmatig naar het toilet maar zij kunnen nergens terecht." Carlak weet dat de chauffeurs noodgedwongen tegen een muur aanplassen. "Want waar moet je naar toe als het zondagmorgen 6 uur is?"

Niet gehoord

De taxichauffeurs hebben al meerdere malen bij de gemeente aan de bel getrokken en geprobeerd om een nood-wc te krijgen, zoals buschauffeurs en treinpersoneel die ook hebben. "Maar dat heeft niets opgeleverd", zegt Carlak. "Ze voelen zich niet gehoord."

Kunstenaars

BurgerBelangen roept de gemeente op om een fatsoenlijke voorziening te creëren achter het station die 24 uur per dag beschikbaar is. Niet alleen taxichauffeurs maar ook reizigers, ouders met kleine kinderen en minder-validen moeten er terecht kunnen. De partij stelt voor om kunstenaars bij het plan te betrekken, zodat er een mooi toiletgebouw wordt gerealiseerd.

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.