Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

Tbs voor Hengeloër na seks met kwetsbare minderjarigen

HENGELO/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Virgill V. (34) uit Hengelo veroordeeld tot 21 maanden cel en tbs met dwangverpleging.

V. lokte vorig jaar drie minderjarige pupillen van jeugdinstellingen in Eefde en Zeist naar Hengelo. Daar nam hij hun telefoons af, gaf ze drank en drugs om vervolgens meermaals onbeschermde seks met ze te hebben. Ook had hij seks met een meisje van rond de 16 uit Enschede. Zij was daarna erg bang om zwanger te zijn van V.. Ze werd door hem ook nog eens van een trap geduwd waarbij ze een voortand brak.

De verdwijning van een van de meisjes, een 16-jarig Hengelose die in een instelling in Eefde verbleef, kreeg landelijke aandacht. Zij was zeker twee weken spoorloos.

Verleden

Virgill V. komt al vanaf zijn 15e jaar in aanraking met justitie. Hij werd al eens vaker voor een verkrachting veroordeeld en zit op dit moment het restant van een straf van 5 jaar uit die hij in 2012 door de rechtbank in Amsterdam opgelegd kreeg.

De Hengeloër weigerde afgelopen mei om mee te werken met het onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Hij was bang om tbs te krijgen als hij wel mee zou werken. De straf is gelijk aan de eis van officier van justitie Huang twee weken geleden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.