Volledig scherm
Archieffoto. Het hout op deze foto houdt geen verband met Global Wood Import. © Kees Elzenga/Het Oog

Tekort van miljoen in bankroet houthandel Hengelo

HENGELO - Het tekort in het faillissement van de vorige week bankroet verklaarde Hengelose houthandel Global Wood Import, bedraagt zeker een miljoen euro. Dat zegt curator Arco Blankestijn, die het faillissement onderzoekt.

Global Wood Import begon in 2009 in Hengelo. Eigenaar Niels Bouwhuis vroeg zelf uitstel van betaling aan, nadat de ING Bank het krediet had opgezegd. De surseance werd door Blankestijn omgezet in een faillissement. „Dat was ook de bedoeling van bestuurder Bouwhuis, twee andere aandeelhouders wilden de faillissementsaanvraag niet”, aldus Blankestijn. „Voor de faillissementsaanvraag was toestemming van die andere twee nodig en voor het aanvragen van surseance hoeft dat niet.”

Brazilië en Afrika

De aan de Wegtersweg gevestigde houthandel importeerde uit Brazilië en Afrika en een aantal van die leveranciers heeft niet betaald gekregen. Blankestijn: „Op dit moment zit ik nog in de inventarisatiefase. Verder kan ik er nog niet veel over zeggen.” Bij de houthandel werkten op de datum van het faillissement nog twee mensen, even daarvoor waren er al twee andere werknemers vertrokken. Het door Globaal Wood geïmporteerde hout werd doorverkocht aan andere houthandels in heel Nederland.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.