De tennisclub in Delden gaat komende zomer flink renoveren. O.a de 8 banen worden vernieuwd, net als het hekwerk. Links voorzitter Leon Olde Scholtenhuis en rechts Henk Janssen, voorzitter accommodatie commissie.
Volledig scherm
PREMIUM
De tennisclub in Delden gaat komende zomer flink renoveren. O.a de 8 banen worden vernieuwd, net als het hekwerk. Links voorzitter Leon Olde Scholtenhuis en rechts Henk Janssen, voorzitter accommodatie commissie. © Frans Nikkels

Tennisclub Delden knapt banen op zonder gemeentelijke subsidie

DELDEN - Het park van de Tennisclub Delden wordt komende zomer flink onder handen genomen. Op geld van de gemeente hoeft de vereniging echter niet te rekenen. 

Quote

Natuurlijk hebben tennis­clubs nu ook een belangrij­ke maatschap­pe­lij­ke en sociale rol

Harry Scholten, Wethouder

Eind juni gaan de werkzaamheden van start op het tennispark. De acht banen en netten worden vernieuwd evenals het hekwerk en de omliggende bestrating. Ook de baan bij de tennismuur wordt voorzien van een nieuwe mat. Op het eigen terrein wordt verder een nieuwe fietsenstalling gebouwd. En door een toezegging van het Rabofonds wordt er geïnvesteerd in een duurzame verlichting van de velden. Padelbanen worden nog niet aangelegd, maar blijven een interessante optie voor de toekomst. De plannen, die eind juni van start gaan en ruim een maand in beslag nemen, kosten in totaal ruim 250.000 euro en zijn mede gefinancierd door BOSA Rijkssubsidie en eigen middelen van de club.

Gemeentesubsidie is, ondanks de nodige inspanningen van de club, niet mogelijk gebleken. Dit tot teleurstelling van de betrokkenen. De accommodatie van de club is namelijk, net als die van veel andere tennisverenigingen, niet opgenomen op de lijst van basisvoorzieningen. Hierdoor komt de club niet in aanmerking voor een zogenaamde investeringssubsidie. Voorzitter Léon olde Scholtenhuis: „In 2017 en 2018 hebben we een lobby gevoerd om de accommodaties van de tennissport naast sporten als voetbal en zwemmen op de lijst van onze gemeentelijke basisvoorziening te krijgen. Helaas zonder succes.”

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.