Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Roy Nijenkamp (links) van TC Veldwijk met toernooileider Peter Blankestijn. © Emiel Muijderman

Tennistoernooi Hengelo blijft in leven

HENGELO - Het jaarlijkse tennistoernooi Woolderes Open krijgt een vervolg. Jarenlang organiseerden Louis ten Broeke en Peter Blankestijn het evenement bij TC Woolderes, maar door de opheffing van de club leek het toernooi in het water te vallen. Met medewerking van TC Veldwijk blijft het toernooi op de kaart: van 16 tot en met  23 juli. Alleen de locatie is anders, de rest is voor de organisatie gesneden koek.

‘Woolderes dicht, Veldwijk open’, prijkt op het affiche van het vernieuwde tennistoernooi op sportpark Veldwijk. Sinds 2003 organiseerden Louis ten Broeke en Peter Blankestijn het Woolderes Open, maar ruim een half jaar geleden viel het doek voor de gelijknamige tennisvereniging. De club hield na 37 jaar op te bestaan. Daarmee kwam een einde aan een tennisbolwerk dat decennia lang meedraaide op het hoogste niveau en menig topspeler afleverde. Hoe nu verder met het toernooi?

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin
    PREMIUM
    Video

    Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.