Volledig scherm
Baudet en zijn verloofde. © Instagram

Thierry Baudet verlooft zich met Davide (22) uit Hengelo

HENGELO - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is verloofd. Dat laat de politicus via Instagram weten. Baudet heeft zijn vriendin Davide Heijmans ten huwelijk gevraagd. Heijmans is afkomstig uit Hengelo.

„Graag hadden we het langer privé gehouden, maar we merken dat het nieuws nu ook de media heeft bereikt. Dan kondigen we het liever zelf aan: na bijna twee jaar om elkaar heen te hebben gedraaid heeft de liefde tussen Davide en mij de afgelopen maanden vleugels gekregen. We zijn verliefd. En verloofd”, aldus Baudet op Instagram.

Zwembadfoto

Baudet baarde in juli opzien met een behoorlijk intiem zomerkiekje dat hij op Instagram zette. De politicus poseert op de betreffende foto poedelnaakt op de rand van een zwembad. Voor de voorman van FVD is dit de manier om te ontspannen, zo schreef hij bij het opvallende plaatje. ,,Loslaten en opladen", schreef hij erbij. Wie de foto maakte, heeft Baudet tot op de dag van vandaag voor zichzelf gehouden. Zijn volgers vermoeden dat zijn verloofde, freelance fotografe Davide Heijmans, hem vereeuwigde tijdens een gezamenlijke vakantie in Californië gedurende het zomerreces van de Tweede Kamer. Echter, Davide (22) zelf heeft op haar Instagram een foto (zonder Baudet) staan waarop de zwembadrand te zien is waarop de politicus poseerde.

Premier

Dat Baudet zijn verloofde, die opgroeide in Hengelo en psychologie studeerde in Amsterdam, zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen hield, blijkt wel uit een recent interview met hem. Eind augustus verklaarde hij nog dat het zo langzamerhand tijd werd op zoek te gaan naar een serieuze relatie. De FVD-oprichter zou best een gezin willen en dat combineren met zijn werk. Zich op de vlakte houdend: ,,In theorie: ja, maar ik heb niet de vrouw om dat mee te doen. Nu is het zo dat mijn werkdagen vrij extreem zijn. Ik zie om me heen hoe heftig dat is met een gezin. Het is aanpoten, het gaat maar door en door. Wellicht dat het straks, als de partij meer is opgebouwd, overzichtelijker wordt. Hoewel, over drie jaar ben ik waarschijnlijk premier. Dan wordt het ook weer drukker. Agendatechnisch is het dus nog even een dingetje."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.