Els en John Thijert (rechts) vinden het welletjes na meer dan 40 jaar in het bloemenvak. Roy Albers en Lotte Wijngaard (links) nemen de zaak over.
Volledig scherm
PREMIUM
Els en John Thijert (rechts) vinden het welletjes na meer dan 40 jaar in het bloemenvak. Roy Albers en Lotte Wijngaard (links) nemen de zaak over. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Thijert Bloemsierkunst in Hengelo vindt nieuwe opvolger

HENGELO - Thijert Bloemsierkunst is een begrip in Hengelo. John (65) en Els Thijert (64) denken al langer over afbouwen, maar hadden geen opvolging. Tot nu. 

„Het is wel een keertje tijd”, zegt Els Thijert (64). Samen met haar man John (65) runt ze al meer dan veertig jaar de zaak aan de Deurningerstraat. Hoewel ze altijd met liefde in de winkel heeft gestaan, wil ze nu tijd voor haarzelf. „Spontaan bij een vriendin op visite of samen met John met de caravan weg, dat kon niet zo vaak. Je was toch zes dagen per week druk.” John ging jarenlang naar de veiling en was achter de schermen bezig met projecten voor bijvoorbeeld winkeliers. „Er is gewoon weinig vrije tijd, met een eigen zaak word je geleefd.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.