Volledig scherm
De gescheiden bak bij de Molenstraat. © Saskia Minkman

Thuis afval scheiden? Dan ook in het centrum van Hengelo

HENGELO - In de binnenstad van Hengelo staan sinds kort 10 'gescheiden' afvalbakken. Het is een proef. Ook peuken kunnen worden achtergelaten.

Blikjes, drankverpakkingen en het plastic mogen links, het restafval mag rechts. En voor wie een sigaret in zijn hand heeft en 'm liever niet op straat uitdrukt, is er aan de zijkant een asbak. Voor en achter het station staan sinds kort 10 van deze 'gescheiden' afvalbakken.

Achter het station

De locaties zijn bewust gekozen: ze staan vooral rond het station, een plek waar veel 'verpakkingsafval' rondzwerft. Studenten van het ROC van Twente komen er op hun weg naar school ook een paar tegen: de gescheiden afvalbakken zijn ook achter het station geplaatst. In totaal staan er 8 rond het station en 2 in de winkelstraten, op de hoek van de Nieuwstraat en de Molenstraat en aan de Brinkstraat.

Bron van ergernis

De nieuwe bakken vervangen de bestaande prullenbakken. Die worden op andere plekken in de stad geplaatst. De gemeente hoopt met de proef de stad netjes te houden. Daarnaast wil ze een grote bron van ergernis wegnemen: de vele peuken die vooral rond het station liggen en waar voorbijgangers zich groen en geel aan ergeren.

Netjes gescheiden

Medewerkers van onderhoudsbedrijf Gildebor houden bij hoeveel afval er wordt aangeboden en of dat ook netjes gescheiden wordt. De proef loopt tot de zomer van volgend jaar. Afhankelijk van de resultaten wordt bekeken of er meer gescheiden bakken komen.

Volledig scherm
De gescheiden bak bij het station. © Saskia Minkman

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.